30 Haziran 2015 Salı

2015 İzmit dağ Bisikleti Kupası

Merhaba Bisiklet dostları;
Uluslararası Bisiklet Birliği,
Türkiye Bisiklet federasyonu Başkanlığı,
2015 Faaliyet programında yer alan ve ilimizde 28 haziran 2015 İzmit 94. kurtuluş kutlamaları kapsamında yapılan, 2016 Rio Olimpiyat oyunlarına 2. dereceden puanlar veren ULUSLARARASI İZMİT MTB (DAG BİSİKLETİ) KUPASI Pazar günü güzel bir havada 6 yabancı ülkeden 18 sporcu ile Ülkemizden farklı kulüplerden 10 kategoride toplam 186 sporcunun katılımı ile sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.
Müsabakaların yapılmasında İzmit belediyesi.Kocaeli Brisaspor kulübü,Akut,Kocaeli Büyüşehir bld.büyük katkı ve destek sağlamışlardır.Müsabakalar için hazırlık 2 ay öncesinden başladı.Parkur çeşitli nedenlerden dolayı 3 kez değiştirildi.Müsabakalar da herhangi bir kaza yaşanmadı.Daha çok güce dayılı bölümlerin çok  teknik bölümlerin az olduğu orta seviye uzunlukta bir parkur oldu.Ama yinede oldukça sürat li bir yarış oldu.Hatta uci komiseri 8 tur bile yapsaydık daha iyi olurdu diye sitemde bulundu.Müsabakaların  en olumsuz tarafı cumartesi gece yarısı yoğun miktarda yağan yağmurun parkurun çıkış bölümünü yapışkan çamur haline getirmiş olması oldu.Öğlenden sonra yarışan elitler sabah seansındaki sporcuların parkuru kurutup temizlemelerin den dolayı bu çamurdan etkilenmediler.
Müsabakalar sonrasında dereceye giren sporculara Madalya,Kupa ve hediyelerini İzmit kaymakamı-İzmit belediye başkanı Dr nevzat Doğan ile gençlik Hiz.sp.il.md.Muzaffer Çintimar vermişlerdir.Her şeye  rağmen müsabakalar da emeği geçen herkesin emeklerine sağlık diyor.Müsabakalar için ilimize gelen tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.
Müsabakalar önümüzdeki hafta sonu Yunanistan Atina da yapılacak olan Balkan Dag Bisikleti Şampiyonasına seçme niteliği olduğundan dolayı ilimizden dereceye giren sporcuların bir kısmı milli takıma seçilmiş olup ülkemizi temsil edeceklerdir.

Hoşçakalın............

NOT:Bu müsabakaya ait daha fazla resme Kocaeli Bisiklet ve doğa sporları facebook sayfasından ulaşılabilinir

BU

























21 Haziran 2015 Pazar

2015 Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası


Merhaba Dostlar:
Bu yıl İkinci kez Ankara Kızılcahamam dayız.Bu kez Nisan ayındaki havaya göre yarışma günü çok güzel bir havada müsabakalar yapıldı.
Türkiye Bisiklet federasyonu 2015 faaliyet proğramında yar alan ve 21 Haziran pazar günü Ankara Soğuksu milli tabiat parkında 23 il ve 32 kulüpten toplam 175 sporcunun 10 kategoride mücadelesi sonrasında 2015 şampiyonları belli oldu.Kategorilerinde Şampiyon olan sporculara madalya ve şampiyonluk formalarını Genel sekreter Bekir gezer ,İlçe spor müdürü,İl.e emniyet ve jandarma müdürü ve komutanı tarafından verildi.

Başarılarından dolayı Kocaeli Brisaspor kulübünü ve sporcularını tebrik ediyoruz.Bu başarılarının devamını diliyoruz.
 Bu yarışmalarda artık +50 yaş kategori açılmasa bile kürsü yapılmalıdır.
Daha önce samsun diye açıklanan yarışma Ankara da olması Katılımın daha iyi olmasını sağladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.
Bir sonra ki bisiklet müsabakasında görüşmek dileği ile Hoşçakalın..........
















1 Haziran 2015 Pazartesi

2015 Isparta Mtb Cup C-3


 Merhaba Bisiklet dostları;
2015 Türkiye Bisiklet federasyonu ve Uluslararası Bisiklet Birliği faaliyet programında olan yarışmaya çeşitli ilerden 90 çivarında sporcunun katılımı ile Isparta ili Sidretepesi mevkii nde gerçekleştirilen C-3 kategorisindeki yarışmalara bu yıl ilk kez yabancı sporcunun katılmayışı dikkat çekti.Bir de Sakarya+Yalova +Isparta dağ bisikleti yarışmalarına katılım çok düşük kaldı.Her geçen yarış katılımcı sporcu sayısının artması gerekirken düşmesi çok enteresan.Yine zaten Isparta da 15 gün önce Üniversiteler arası dağ bisikleti Türkiye şampiyonası yapılmış olmasına rağmen yine ısrarla Isparta iline verilmesi çok cazip olmadı.Zaten Bu ilin yetkililerinden il spor müdürü ve üniversite spor bilimleri yöneticileri dışın da diğer bürokrat ve belediyelerden hiç kimsenin olmaması bunu gösterdi.Bu müsabakaya bisiklette Çok söz sahibi olan bir çok il den kimsenin katılmayıp ta Diyarbakır ilinden yaklaşık 20 sporcunun katılması son derece olumlu ve bir o kadar da düşündürücüdür. 
 Tekrar Katılımcı il takım ve sporcularını ve yarışmanın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.
Bir sonraki bisiklet Müsabakamız da buluşmak dileği ile,,,,,,,,,,,,,,,