24 Haziran 2024 Pazartesi

2024 Türkiye Bisiklet Yol Şampiyonası Aksaray

Merhaba bisiklet dostlarımız; 2024 BÜYÜKLER -GENÇLER YILDIZ (KADIN+ERKEK) YOL ve ZAMANA KARŞI yarışmaları 21-23 Haziran 2024 AKSARAY Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 2024 BÜYÜKLER -GENÇLER YILDIZ (KADIN+ERKEK) Türkiye Yol ve zaman karşı Bisikleti Şampiyonası sürüyor. Aksaray Valiliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 3 gün sürecek şampiyonada 25 takımdan 286 sporcu yer aldı. Aksaray'da yapılan organizasyonda büyükler, gençler, kadınlar ve erkekler yıldızlar kategorilerinde 30 ve 156 kilometrelik güzergâhta bisikletlerle zamana karşı yarışlar yapıldı. Jandarma ve polis ekipleri yarışların yapıldığı yollarda geniş güvenlik önlemleri aldı. Hava şartlarının da bisiklet sporu için uygun olduğunu belirten Bozdemir, şunları kaydetti:"Sadece biraz rüzgar var o da olumsuzluk oluşturmuyor. Bisiklet yarışlarında hava şartları her zaman değişebilir. Sporcularımızın birçoğu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda yarışan sporcular. Burada birinci olanlar Türkiye şampiyonu ünvanı alacak. Türkiye şampiyonası ünvanı alan sporcularımız özel Türkiye şampiyonası forması giyerek 1 yıl tüm ulusal yarışlarda hem kulüplerini hem de ülkemizi temsil edecek." Bisikletçiler Nevşehir yolu il özel idare kavşağından başlayarak Kapadokya Acıgöl güzergâhlarında zamana karşı pedal çevirdi. Yarışmalarla ilgili açıklama yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Mehmet Bozdemir, ”Büyükler, gençler, kadınlar ve erkekler yıldızlar kategorilerinde Türkiye şampiyonasına Aksaray’da yapıyoruz. Dün saate karşı yarışlarımız koşuldu. Erkeklerde bugün ise 156 kilometrelik yol yarışı koşulacak. Yaklaşık 9 kulüpten 77 sporcu yarışmaya başladı. Bunun sonrasında U23 kadınlar, yıldız kadınlar olarak devem edecek. Yarın ise genç erkekler, büyük kadınlar ve diğer kulüplerimiz ile yarışmalarımızı tamamlayacağız. Hava şartları da güzel, sıcak bizi etkilemiyor. Sadece biraz rüzgâr var ve bisiklet yarışlarında hava şartları her zaman değişebilir. Yarışan sporcularımızın birçoğu Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışlarında yarışan yarışmacılar. Bu yarışta yarışanlar Türkiye şampiyonu ünvanı alıyorlar. Türkiye şampiyonası ünvanı alan sporcularımız özel Türkiye şampiyonası forması giyerek 1 yıl tüm ulusal yarışlarda hem kulüplerini hem de ülkemizi uluslararası yarışlarda bizleri temsil ediyorlar. Büyük erkekler önce Acıgöl’e gidecek, tekrar buraya gelip köy yolarından 156 kilometreyi tamamlayacaklar. Tüm katılımcılarımızı tebrik eder, emeği geçenlere teşekkür ederiz.
tekrar görüşmek dileği ile hoşçakalınız,

11 Haziran 2024 Salı

2024 Denge Bisikleti (pedalsız) Etkinliği/Kocaeli

Merhaba Bisiklet dostlarımız; DENGE BİSİKLETİ (Pedalsız) 3-5 YAŞ KIZ ERKEK ÇEVRE GÜNÜ SÜRÜŞ ETKİNLİĞİ KOCAELİ GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ BİSİKLET İL TEMSİLCİLİĞİ İZMİT ATLETİZM PİSTİ 05HAZİRAN 2024 ÇARŞAMBA İlk kez yaptığımız Denge bisikleti etkinliğimize gelen tüm katılımcılarımızı ve ailelerimizi tebrik ediyoruz. Etkinliğimize 12 kız ve 22 erkek katılımcımız ile toplu olarak ve kızlar ile erkekler arasında sembolik olarak yarışma formatında yaptığımız etkinliğimizi tüm katılımcılarımıza aileleri tarafından anı madalyası takdim edilmiş, bir sonrakidende bisiklet etkinliğimizi temmuz ayı sonunda ve akşam serinliğinde yapılması yönünde tavsiye kararımızı alarak mutlu bir şekilde etkinliğimizi sonlandırdık.

3 Haziran 2024 Pazartesi

2024 Dünya Yeşil Çevre Bisiklet Etkinliği/Kocaeli

Merhaba Bisiklet dostlarımız. Kocaeli valiliği himayelerinde, Kocaeli sanayi odası AB bilgi merkezleri destekleri, Kocaeli Gençlik ve spor il müdürlüğü, Bisiklet il temsilciliği organizasyonu, ile 7 nci kez düzenlenen Yeşil Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe yaklaşık 310 bisiklet tutkununun katıldığı etkinlik te Pedallar bu kez karbon nötr bir dünyayı desteklemek için çeviren bisiklet tutkunları, Kocaeli Sanayi Odası’ndan başlayıp Seka Kamp Alanı’na kadar yaklaşık 21 kilometre pedal çevirirek bisiklet sürüşü yapılarak yeni bir hafta için enerji moral motivasyon topladılar. ÇOK SAYIDA BİSİKLET TUTKUNU VE AİLELER Sabahın erken saatlerinde Kocaeli Sanayi Odası Hizmet Binası önünde toplanmaya başlayan grup burada dağıtılan bisikletçi formalarını aldıktan sonra hazırlıklarını tamamladı. Etkinliğe; Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KSO Genel Sekreteri Memet Barış Turabi, KSO Genel Sekreter Yardımcısı Egemen Mert, Kocaeli Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gökhan Yavaşer, İzmit Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Engin Yaşar, Spor Şube Müdürü Turgut Emre Çakar, İzmit Belediyesi İklim Değişikliği Sıfır Atık Müdürü Birol Sağlam ile KSO personeli, bisiklet kulüpleri ve vatandaşlar katılım sağladı. Start öncesi açıklama yapan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Bugün Çevre Haftası nedeniyle Kocaeli Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi'nin aktivitesi olarak çevreye olan duyarlılığı hatırlatmak, akıllara getirmek adına yaptığımız bir etkinlikte yaklaşık 21 kilometrelik bisiklet sürüşü yapacağız. Etkinliğimizin yedincisini gerçekleştiriyoruz. Daha önce de Osmangazi Köprüsü'nde yapmıştık ama son 2 senedir Sapanca Gölü'nde bitirmek üzere etkinliğimizi planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde yine köprüde yapma şansımız olur. Etkinliğimize katılan çok sayıda kişi olduğunu görüyorum. Bu da insanların ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Bugün LGS imtihanı var. Onun için 09.30'da başlıyoruz. Sınava girecek genç kardeşlerimize de başarılar diliyorum” dedi. Ardından KSO önünden başlayan bisiklet sürüşü, Seka Kamp Alanı’na kadar devam etti. Katılımcılar kamp alanında turu tamamladı. Başkan Zeytinoğlu burada etkinliğe destekleri için AB Türkiye Delegasyonuna, etkinliğe katılan ve pedal çeviren bisiklet tutkunlarına teşekkür etti. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.