14 Haziran 2010 Pazartesi

2010 Yıldız+Master Türkiye Şampiyonası ISPARTA

Merhaba Bisiklet dostlarım;









Bu yılın ilk türkiye şampiyonasında gül diyarı bir şehrimiz olan Isparta'da buluştuk.Belediye ve valiliğin de büyük bir desteği alınarak gül festivali kapsamında yapılan güzel bir orgnizasyonda buluştuk.Türk bisikletin yakın geşmişteki bir çok sporcusu bir arada toplanmış oldu.Müsabakalar güzel hava şartlarında yapıldı .Yıldız A ve B kateğorilerindeki sporcularımızın mücadelelerive performansları son derece keyif verici bir yarışma olmasını sağladı.


Buna mukabil master erkeklerde başka bil ilde özel yapılan ekstra dağ bisikleti yarışması veya % 5 e düşürülen harcırah barajından olacak sayılarımız büyük ölçüde düşmüş gözüktü. Ama master erkekler bu kadar uzun kilometreleride beklemiyorlardı. Yarışmayı birçoklarıda bitiremedi zaten.Yalvaç ilçesinde konaklama ve organizasyon ilden daha iyiydi.Bu parkur gerçek anlamda türkiye yol şampiyonasına akışacak bir parkudu eğridirgölü ve çevresi ama bazı kulüplerimizin yurt dışında yarışta olmalarından dolayı türkiye şampiyonası olarak planlanmadı.
Zatende büyük erkekler sonderece az sayıda sprcu ile müsabakalr yapıldı.Valilik etrafında yapılan krıteryum oldukça güzeldi keşke yıldız erkeleri orda yarıştırabilinseydi.











Yalvaç ilçemiz ise bu tarihlerde konaklamanın oldukça kolay olabileceği ve kalabalık insan topluluğun az olmasından daha rahat bir organizasyon yapılamasına olanak vermektedir.
Ama bir gerçek var o da o ilin mülki amiri valinin olaya sahiplenmesi emrindeki kurum çalışanlarının hoşlarına gitmesede görevlerini gerektiği gibi yaptıklarında önemli bir sorunla karşılaşılmadığı gibi bir çok açıdanda güzel birorganizasyon ortaya çıktı.Bir de valiliğin özel idare bütçesinen nakit para ödülü vermesi uzun zamandır yaklaşı iki yıldır bisikletçiler para ödüllü müsabakalar görmüyordu.(Uluslararası dağ bisikleti yarışmaları hariç),Ödül törenindede tüm mülki erkanın orda olması ve halık yoğun ilğisi gerçekten güzeldi.Tüm Bu yapılan çalışmalar için emeği geçen herkese teşekkürler ediyoruz.
Bu arada bisiklet camiamızdan Pınar Arpınar Avşar arkadaşımızın eşi Çagatay Avşarın Ankarada trafik kazası sonucu kaybetmenin üzüntüsünü eşi ve tüm bisiklet emekçileri ile paylaşıyor.Değerli Çagatay kardeşimize allahtan rahmet,sevgili eşi Saygıdeğer arkadaşım pnar a da allahtan sabırlar diliyorum.
Önümüzdeki günlerde yapılacak olan türkiye yol bayan ve erkekler yarışmalarında görüşmek dileği ile hoşçakalın bisiklet dostları.....

Hiç yorum yok: