13 Ocak 2021 Çarşamba

Festina Bisiklet Takımı Olayı



Merhaba dostlarım;

Profosyonel bisiklet tarihinin en ilginç uyuşturucu veya diğer adıyla doping olayı olan Festina Bisiklet Takımı ile ilgili yapılan soruşturmalar sonucu mahkemede ortaya çıkan ifadeleri içeren
kayıtlar.
Willy Voet , bisiklet tarihinin en büyük uyuşturucu skandalı haline gelebilecek olan Fransa-Belçika sınırında tutuklandığında, Cyclingnews ancak üç yaşındaydı. Okuyucular hala çevirmeli internet üzerinden siteye bağlanıyor ve haberlerini günlük bültenlerle alıyorlardı.

Bu günlerde canlı, dakika dakika haber, Cyclingnews için temel bir unsurdur ve Festina Olayı, internet çağında haber döngüsünün hızlanmasında erken bir adımdır.

Skandallı 1998 Tour de France hakkında , sözde 'Festina Olayı'nı tanıdık bir şekilde çerçeveleyen birçok kitap ve makale yazılmıştır , ancak okuyucularımızın tüm pembe diziyi nasıl özümseyeceğini görmek için arşivleri gözden geçirdik. açıldığı gibi.

12 Temmuz 1998 Haberleri

Willy Voet, Turun başlamasından üç gün önce 8 Temmuz'da Fransa-Belçika sınırında tutuklandı. Haber, arabasında bulunanların ayrıntılarının filtrelenmesi ve hepsinin öneminin anlaşılması birkaç gün sürdüğü için şok dalgalarına neden olmadı. 

Üzerinde onun ilk Cyclingnews yakında ardından Temmuz 12. Back sonraki haber bülteninde takip açılış önsözünde için yarış raporunun sonunda geldi, haber başlığı 'News için altında, günlük yuvarlak-up içine paketlenmiş edildi [tarih] '.

Turda Uyuşturucu Skandalı

1998 Tour de France şu anda başladı ve tam olarak resmi sonuçların kaydedeceği şekilde değil. Dün açıklandı Fransız Festina ekibinin soigneur'u, Perşembe günü Fransa-Belçika sınırında gümrük yetkilileri tarafından yasaklı maddeler taşıdığı gerekçesiyle tutuklandı.

Turun başlangıcı için Dublin'de bulunan Fransa Spor Bakanı Marie-George Dresser, soruşturmanın nihai sonuçları bilinmeden önce herkesin sakinleşmesini istedi. Olaya karışan binicilere veya takım görevlilerine karşı güçlü yaptırımlar uygulanacağı konusunda yetkililerle hemfikir oldu.

Fransız medyası tarafından şöyle bildirildi: "Önce bilgiyi doğrulamalıyız. Gerçekler doğruysa, önemli miktarlar oldukları için aşırı derecede önemlidirler."

Festina'nın görevlisi ve takım lideri Richard Virenque'in kişisel bakıcısı Willy Voet, geçtiğimiz Perşembe günü Kuzey Fransa'da Lille yakınlarındaki Neuville-in- Fe yağmuruna yakın Festina Tour arabasında durduruldu . Gümrük memurları, birkaç yüz gram ve anabolik steroid kapsülü, EPO ve diğer doping ürünleri ve şırıngaları keşfetti. Voet, RMO günlerinden beri Richard Virenque'in kişisel soigneur'u olarak görev yapıyor. Lille'de polis nezaretinde gözaltına alındı.

Uyuşturucuların kişisel kullanımı için olduğunu söylediği bildirildi. Ne şaka ama! Şu anda yasal bir soruşturma yürütülüyor. Varsayım, uyuşturucunun Festina takımındaki biniciler için tasarlandığı yönündedir. Festina ofisleri Perşembe akşamı Lyon'da arandı ve diğer şüpheli ürünlere el konuldu [...]

18 Temmuz 1998 Haberleri

Voet'in tutuklanmasına ilişkin ilk raporun ardından, sitenin bir sonraki haber bülteni 14 Temmuz Salı günü geldi, ancak Fransa'da olup bitenlerden söz edilmedi - yalnızca bir Mapei transferi, İngiliz tandem sprint şampiyonası ve Surinam'dan SON-Kupası. 

Festina, Cyclingnews manşetlerinde yeniden yer aldı , ancak o noktadan sonra zar zor durdu.

3. etabın başında Fransız polisi Festina ekibinde  (Resim kredisi: Getty Images Sport)

Tur dışında Festina

Cyclingnews.com'daki ortağım Hans, bana Festina'nın Tour de France'dan atıldığını söylemek için beni Hollanda'dan aradı (Cuma Hollanda saati ile 23.20 Cuma). Artık doktorlarının talimatıyla sistematik ilaç kullandıklarını kabul ettiler. Tüm üst düzey yetkililer işin içinde. İddiaya göre, bunu binicilere bırakmaktansa sağlık personelinin yönlendirmesi altında yapmanın daha güvenli olduğunu söylediler. Kapsamlı hile daha az değil.

Peloton artık Tur için paçavralar içinde. Mesele şu ki, Willy Voet tüm peloton ve sonra bazılarını sağlayacak kadar uyuşturucu taşıyordu. Diğer takımların ve binicilerin iddiaları hızlı bir şekilde geliyor. 

Başladıkça daha fazla haber.

18 Temmuz 1998 için İkinci Baskı Haberleri

18 Temmuz'un ilk güncellemeleri, bazı küçük haberler ve belli bir Lance Armstrong'un genel olarak yedinci sırada yer aldığı Cascade Classic gibi çeşitli yarışlardan elde edilen sonuçlarla birlikte paketlendi. Bununla birlikte, hikayenin şu anda gelişmekte olduğu hız buydu, 18 Temmuz, Cyclingnews'te nadir olan ancak sonraki haftalarda yaygınlaşacak olan şeyi içeriyordu : Second Edition News. 

Site büyük ölçüde ulusal gazetelere benzeyen bir haber döngüsü üzerinde çalışıyordu, ancak bu, sonunda canlı, sürekli haberlere yol açacak kesintisiz bir haber döngüsünün evriminde ilk adımdı. 

Günün ikinci bülteni bile etkinliklere tam olarak ayak uyduramadı çünkü iki bölüme ayrıldı - açıklanmadan önce ve sonra Festina ekibi Tur'dan ihraç edildi. 

Özel Festina Geçen Hafta

Vahiy öncesinde Festina binicileri

Richard Virenque, Laurent Dufaux ve Laurent Brochard, Cholet etabının başlangıcından önce, spor direktörü tutuklu kalsa ve şimdi lisanssız kalsa bile, takımın Tur'dan çekilmeyeceğine dair herkese güvence vermek için bir basın toplantısı çağrısında bulundu. Virenque ilk konuşan oldu ve "tüm biniciler adına" konuştuğunu ve "bu konuyla ilgili olmadıklarını göstermek için azami çaba göstereceklerini" söyledi.

Vahiylerden Sonra

Jean-Marie Leblanc, Tour de France'da saat 23.00'te düzenlediği basın toplantısında, UCI ile istişare ederek tüm Festina ekibini Tour'dan ihraç ettiğini duyurdu. Festina, serbestçe tercüme edilen 29. madde uyarınca ihraç edildi: "Tour de France'ın ahlak ve ahlakına zarar vermesine izin verilmez." 

[…] Önümüzdeki birkaç gün içinde bir dizi kamuoyunun ifşası olacağına dair işaretler var. Fransa'dan kayda değer bir eski profesyonel Fransız televizyonuna (Cuma gecesi 20.00) "Turdaki tüm sürücülerin uyuşturucu kullandığını" söyledi.

Theo de Rooy (Rabobank) Hollanda televizyonunda şunları söyledi: "Bisiklet tarihinde dramatik bir gün. Bu Fransa Turu gelecek için tarihi bir tur olacak. Bisiklet dünyamızın üzerinde karanlık bir gölge ve rehabilitasyon için zaman alacak. Benim ilk tepki (bunu 25 dakika önce duydum): yarın sporumuzun imajını onarmaya başlayalım. "

19 Temmuz 1998 Haberleri

Jan Ullrich'in turun başlangıcından önce Stuart O'Grady ve Laurent Jalabert ile yaptığı televizyon röportajlarının transkriptlerinin yanı sıra, Spor. Avustralyalı atletizm koçu Heiko Salzwedel ve Belçika ve ABD'den alınan sonuçlar hakkında da bilgiler var. 

Ama Festina haberlerinin geldiği günün ilerleyen saatlerinde oldu ...

19 Temmuz 1998 için İkinci Baskı Haberleri

UCI başkanı Hein Verbruggen'in "100 yıllık bisiklet tarihinin en büyük skandalı" dediği şeyin ortasında nihayet Küba'dan eve uçtuğunu haber veren ikinci bir "Festina özel ". 

TVM ekibinde doping raporları ortaya çıkmaya başladığında, hikayenin önemli bir parçası haline gelebilecek çekimler de vardı. Mart ayında bir TVM arabasından uyuşturucuya el konulmasıyla ilgili ifşalar, takım yöneticisi Cees Priem'in takımın itibarına zarar vermeye çalışan biri olduğunu iddia etmek için bir basın toplantısı düzenledi. Editörün kapanış yorumu, geleceklerin bir habercisidir.

Ve şimdi TVM

[...] Ünlü Hollandalı TV bisiklet muhabiri Mart Smeet daha sonra şu yorumu yaptı: "Hikaye parça parça geldi. Cees Priem, net bir hikayesi olmadığı için sözlerini sık sık tekrarlamak zorunda kaldı. Bize ekibinin tamamen olduğunu söyledi. masum ve bu gece Leblanc ile konuşacak. Ama bence bu turda TVM takımı için bir sonuç olamaz çünkü bu dava Mart'tan itibaren ve Tour de France ile hiçbir ilgisi yok. " Oh evet! […]

20 Temmuz 1998 Haberleri

20 Temmuz haberleri, bir dizi küçük haber ve yarış sonucunu içeriyordu; Festina ile ilgili tek içerik, Avustralya televizyonunda eski profesyonel Phil Anderson, sprinter Robbie McEwen ve sarıları giyen Stuart O'Grady ile yapılan röportajların transkriptleri şeklinde geliyor. Jersey turunun başlarında. Hepsine Festina hakkında sorular soruldu, ancak çoğu görüşmelerin sonunda. Anderson, haberlerin yarışı ve O'Grady'nin başarılarını 'gölgede bıraktığını' belirtirken, O'Grady ve McEwen'in kendilerinin konunun önemini küçümsediğini belirtmek ilginç.

O'Grady:  Bunun benim üzerimde kesinlikle hiçbir etkisi olmadı ve muhtemelen diğer takımların hiçbirinde de değil. Festina ekibinin kendi başlarına halletmesi gereken bir iş. Sarı formamı aldım - şimdiye kadar yaşadığım en mutlu kişiyim, bu yüzden benim için şu anda daha iyi bir şey yok.

McEwen:  Hayır, hiçbir şey yok. Demek istediğim, bunu duyuyorsunuz ve burada biraz televizyonda görüyorsunuz ve gazetelerde yazıyor. Ama çoğu Fransızca olduğu için yine de okumadım. Bu onların başa çıkması gereken bir şey ve açıkça binicilerini etkileyecek, ama geri kalanımız için, sadece atlayıp ata bineceğiz. Ne olur.

21 Temmuz 1998 Haberleri

Eski TVM sürücüsü Alain van den Bossche'nin dopingi kabul ettiği gibi bazı doping haberleri var, ancak gündemde Tour of Liège, Cascade Classic, US International Classic ve hatta Birleşik Krallık 100 mil TT şampiyonasının sonuçları hakim.

22 Temmuz 1998 Haberleri

Roussel, Festina'da yapılandırılmış bir doping programını kabul ettiği için önemli bir gelişme.

Roussel rap'i alır

Kaçakçılıkta ve Festina ekibine uyuşturucu tedarikinde rol oynadığı iddiasıyla hapishanede bulunan Festina yöneticisi Bruno Roussel, avukatı aracılığıyla binicilerin sistematik dopinginden tamamen sorumlu olduğunu söyledi. Açıklamasında ayrıca bisiklet sürerken uyuşturucularla ilgili mevcut yasaların netleştirilmesi konusunda önerilerde bulunuyor. [...]

Bu arada, biniciler soruları yanıtlamak için önümüzdeki hafta mahkemeye çağrılacaklar. Ekipte iddia edilen dopingle ilgili herhangi bir katılım veya bilgi sahibi olmadıkları beklenmektedir.

24 Temmuz 1998 Haberleri

Turun geri kalan günü olan 23 Temmuz Perşembe günü hiçbir şey yoktu. Bununla birlikte, dinlenme günleri her zaman olaylıdır ve ertesi günün bültenleri, manşetten başlayarak haberlerle doludur: Uyuşturucu skandalı genişliyor.

Günün haberlerinde, aralarında Miguel Moreno ve Michel Gros'un da bulunduğu Festina yöneticilerinden üç 'üst düzey yetkilinin' yanı sıra, patron Cees Priem ve doktor Andrei Michailov da dahil olmak üzere TVM'den üç kişinin tutuklandığı haberleri yer aldı. İlişkinin yakında ne kadar genişleyeceğinin bir işareti olarak Voet'in arabasında bulunan uyuşturucu miktarına atıfta bulunmaya devam etti.

Fransız polisi Perşembe günü gözden düşmüş Festina ekibinden bisikletçileri sorgulamaya başlarken, Tour de France'ı gölgede bırakan doping skandalı, müfettişlerin TVM ekibinden yetkilileri çağırmasıyla daha da büyüdü. UCI şimdi Hollanda Bisiklet Federasyonu yetkililerinden olayla ilgili kendi soruşturmalarını yapmalarını istedi ve ayrıca Tour de France organizasyonu şimdi TVM'yi yarıştan çıkarmakla tehdit ediyor.

Ayrıca araştırmacılar, Willy Voet tarafından kullanılan araçta neden bu kadar çok uyuşturucu ele geçirildiğini çözmeye çalışıyorlar. Voet şimdi sadece Festina için olduklarını söyledi. Ama bunun için çok daha büyük bir hacim vardı.

24 Temmuz 1998 için İkinci Baskı Haberleri

24 Temmuz'un ikinci baskısı, bir sonraki haftanın kapsamı boyunca kullanılacak bir başlığın ilk kullanımını içeriyordu:  Uyuşturucu skandalı güncellemesi . Artık 'Festina özel' olmaması, ilişkinin bir takımın sınırlarının çok ötesine geçtiğini yansıtıyordu.

Avrupa saatiyle 21.30'da, bir Fransız 2 TV ekibinin Tour de France'da bisiklet sürerken Asics ekibinin otel odasında yasaklı madde kalıntıları bulunan iğneler bulduğu açıklandı. Şırıngalarda takımdaki sürücülerin baş harflerinin bulunduğunu söylüyorlar.

Lyon'da sorgulanan Festina binicileri, sorgulanmak üzere polis nezaretinde tutuldu. Fransız yasalarına göre, resmi suçlamalarla 48 saat gözaltında tutulabilirler. Fransız polisi, Tour peloton arasında yeni iddialar ortaya çıktıktan sonra bugün daha sonra Casino ve Rabobank'ı sorgulayacaklarını söyledi.

25 Temmuz 1998 Haberleri

Dinlenme gününü, Tur tarihinin en önemli olaylarından biri olan, pelotonun durduğu ve yolun ortasında bisikletlerinin yanına oturduğu bir sürücü protestosu izledi. Sonunda kazanan Marco Pantani'nin asfaltta bağdaş kurup orta mesafeye boş boş baktığı en ikonik spor fotoğraflarından birini ortaya çıkardı. 

Protesto haberi ertesi gün Cyclingnews okuyucularına ulaştı , Meier, Brochard ve Moreau'dan (ancak Virenque değil) itiraflar ve TVM ve Asics hakkında daha fazla ayrıntı eşlik etti. Ancak, yazdığımız gibi ..

"Bu açıklama, Tour de France'ın organizatörleri için daha acil meselelerle aşıldı."

VuruşSürücüler başlangıçta 12. Aşama'yı sürmeyi reddettiler çünkü uyuşturuculara çok fazla vurgu yapıldığını ve yarışa yeterince vurgu yapılmadığını iddia ettiler. Laurent Jalabert'i sözcü olarak atadılar ve Tour radyo servisine şunları söyledi: "Sığır gibi muamele görmekten bıktık. Bu yüzden sığır gibi davranacağız. Spor artık kimse için ilginç değil. Bisiklet sürmeyeceğiz. ve bu onun sonu. "

Tur Organizatörü Jean-Marie Leblanc, grevi çözmek için takım yöneticilerini aradı.

Sahnenin başında çok gergindi. Casino takım müdürü, "Bu böyle devam edemez. Sporun sonunda galip gelmesini istiyoruz. Biniciler ikincil olduklarını hissediyorlar, ben binicilere basın okumamalarını veya televizyon izlememelerini emrettim ama söylentilerin yayılmasına engel olamazsın. Bu herkesin sinirini bozuyor. Biz suçlu değiliz. "

25 Temmuz 1998 için İkinci Baskı Haberleri

Haber, o gece başka bir 'uyuşturucu skandalı güncellemesi' ile yayıldı .

Başka bir Festina binicisi, kafein, kokain, amfetamin ve eroin 'kokteylleri' ve ayrıca hastanelere yapılan uyuşturucu baskınlarından söz edilmesi üzerine gözaltına alındı. Tur direktörü Jean-Marie Leblanc, artan kanıtlara rağmen, ekibi ihraç etmek için henüz yeterli gerekçe olmadığını söylemek için bir basın toplantısı düzenlerken 'TVM şu an için Turda kaldı' manşeti vardı.

Bu arada raporda, birkaç gün önce Pireneler'de sarı mayoyu giyen Telekom'dan Jan Ullrich'in sözleri yer aldı.

Jan Ullrich röportajı

Sarı forma sahibi Jan Ullrich, dün 12. Aşamadan sonra uzun bir basın röportajı verdi ve daha sıkı uyuşturucu kontrolleri çağrısında bulundu. Kazancını uyuşturucu sorunlarıyla mücadele etmek için bağışlayacağını da söyledi. Röportajında ​​şunları söyledi: "Son birkaç gündeki olaylar beni çok üzdü. Tüm hayatınız boyunca sarı mayoyu giymeyi dört gözle bekliyorsunuz ve şimdi bundan zevk bile alamıyorsunuz. Biniciler daha sıkı kontroller istiyor. Hatta daha fazla kontrolün olmasını sağlamak için burada kazandığım tüm paraya katkıda bulunun. Orada çılgınca çalışıyoruz ve sonra böyle bir şey oluyor ve herkesin konuştuğu tek şey doping. "

26 Temmuz 1998 Haberleri

Başka bir 'uyuşturucu skandalı güncellemesi' ve doping haberleriyle dolu bir baskı. Polisin TVM ve Festina yetkililerini sorgulaması daha fazla detayın ortaya çıktığını gördü, ancak Fransız gazetesi bir doping programının maliyetleri ve lojistiği ile birlikte isimsiz bir binicinin itirafını yayınlarken ana başlık 'Le Monde ve Anonim sürücü' oldu . . 

Bu aşamada en önemli tartışma noktası, Tour de France'ın devam edip etmeyeceğiydi. Le Monde ve France-Soir, şüphe atmosferinin ortasında yarışın terk edilmesi çağrısında bulundular, ancak Fransız politikacıların da desteklediği Tour de France organizatörleri devam etmeye istekliydi. Bu sayıdaki haberlere, bazıları sağlıklı bir dozda alay içeren nadir bir editoryal yorum eşlik ediyor.

Biniciler Yetkililer ile buluşuyor

Cumartesi akşamı biniciler ve yetkililer arasında yapılan bir toplantıdan sonra, Tour de France'a devam etme ve eğlenceyi temizlemek için sezon krizi zirvesinin sona ermesine karar verildi ... pardon, spor.Biniciler, medyanın yarıştan çok dopingle ilgilendiğini söylediler. Ancak, ırk özünde dopingle bağlantılı değil mi?

27 Temmuz 1998 Haberleri

Başka bir gün, başka bir 'uyuşturucu skandalı güncellemesi' , ancak bu daha kısa ve 'Avustralya koçluk fiyaskosu'nun derinlemesine kapsamı ve ayrıca ABD Masters Şampiyonası sonuçlarıyla birlikte. İlan

Tour de France haberleri, hapisten çıkan ve medyaya doping kabul eden Festina binicilerinin etrafında dönüyor. Alex Zülle hapishanedeki muamelesinden ve emekli oyuncaklarından şikayet ederken, Laurent Dufaux, Festina binicilerinin 'günah keçisi' yapılmaması konusunda ısrar ediyor, bu da üçüncü bir takım arkadaşı tarafından yankılanan bir duygu ...

İlk halka açık olan Armin Meier, İsviçre Sonntags Zeitung gazetesine verdiği demeçte, 100'den fazla sürücünün UCI tarafından uzaklaştırılacağına inandığını söyledi. Röportajda şunları söyledi: "Çığ başlatsa şaşırmam. Belki de UCI'nin Turdan sonra yüzden fazla sürücüyü askıya alması gerekir. Genel bir af olduğuna inanmıyorum."28 Temmuz 1998 Haberleri

En son 'uyuşturucu skandalı güncellemesi' TVM soruşturmalarında bir güncelleme görüyor, 1996 Tur şampiyonu Bjarne Riis asla doping yapmadığı konusunda ısrar ediyor ve ayrıca performans artırıcı ilaçların yasallaştırılıp yasallaştırılmaması konusunda bir tartışma - İspanyol ekipleri ONCE ve Banesto tarafından destekleniyor. Bülten ayrıca Le Monde'un yarışın iptal edilmesi çağrısında bulunduğu tam başyazı yayınlıyor. Bununla birlikte, özellikle Avustralya tarafından işletilen bir site için ana hikaye, daha da aşağı inmekti ...Neil Stephens kabul

Sürekli olarak herhangi bir performans artırıcı ilaç almayı reddeden Neil Stephens, muhtemelen aldığını, ancak bunların sadece vitamin takviyesi olduğunu kabul etti. İspanya'daki evinde Lyon polisi tarafından yasadışı muamelede bulunduğunu iddia eden bir açıklama yaptı.

Stephens, Festina'nın sistematik uyuşturucu alımıyla ilgili soruşturma sırasında Lyon'daki soruşturma polisine sunulan kanıtların, EPO'yu kullandığını açıkça gösterdiğini şimdi kabul etmek zorunda kaldı. Şimdi hile için en az 6 aylık bir yasakla karşı karşıya.

29 Temmuz 1998 Haberleri

Bir değil, iki değil, üç bülten isteyen bir haber günü canavarı. 

İlki bile Big Mat-Auber 93 ekibinin bir kamyonuna yapılan baskında uyuşturucu bulunduğuna dair haberlerle dolu. Başka bir yerde, Roussel kefaletle serbest bırakıldı, ancak dopingle ilgili herhangi bir bilgisini reddetmeye devam eden takım doktoru Eric Ryckaert, TVM yöneticisi Priem gibi orada kaldı. Eski Festina binicileri takımda doping yapmaktan bahsetti, ancak Richard Virenque hala inkarlarını sürdürdü. Bu, temize çıkmış olan ve olmayanlar arasında bir uçurum yarattı, Dufaux şöyle dedi:

"Richard, serbest bırakıldıktan sonraki akşam beni aradı. Herhangi bir uyuşturucu almayı reddettiğini söyledi. Ama şimdi bu onun sorunu. Her birimiz kendi vicdanıyla yaşamak zorundayız."

29 Temmuz 1998 için İkinci Baskı Haberleri

17. etap günü olan 29 Temmuz'daki ikinci haber grubu, "TVM şu anda tam bir kaos içinde."

İki personel daha gözaltına alındı, ardından polis ekibin Albertville'deki otellerinin dışında ekibin arabalarından ve kamyonundan eşyalara el koymasının ardından tüm ekip tarafından izlendi. Haber artık gazetecilerden gecikmeli olarak değil, neredeyse gerçek zamanlı olarak aktarılıyor, hatta editör şimdiki zamana geçiyor.

Polis Milyon Oteline 18.10'da geldi ve 2 saat sonra geri döndü [...] Polis ayrıca üç vakada, daha fazla inceleme için bir spor çantası ve bir çöp torbası aldı. Ve kısa süre sonra, Servais Knaven ve Steven De Jongh dahil tüm TVM ekibi de gözaltına alındı ​​ve kapsamlı uyuşturucu testleri için yerel hastaneye kadar refakat edildi.

Yazarken, hastanenin etrafında bir polis kordonu var ve basın bir sonraki adımı öğrenmek için dışarıda bekliyor. TVM'nin yarının 17. etabında başlayıp başlamayacağı artık şüpheli.

29 Temmuz 1998 için Üçüncü Baskı Haberleri

Bu, günün üçüncü güncellemesine eşlik eden alt başlık. Doğal olarak, her şey TVM oteli dışındaki patlayıcı sahnelerle ilgili. Rapor, bir sonraki aşamaya başlayıp başlayamayacakları konusunda şüpheler ile neredeyse gece yarısına kadar testlere tabi tutulmak üzere hastanede tutulan binicilerin ayrıntıları da dahil olmak üzere olayların nasıl geliştiğine dair derinlemesine bir anlatımla başlıyor. Federasyon , Fransız yetkililer bir Fransız ekibinin suçüstü yakalanmasına misilleme olarak "cadı avı" ile suçlandığı için "insanlık dışı muamele" den şikayet ediyor .

TVM destanı devam ediyor

[...] TVM sürücülerinin götürüldüğü hastanenin etrafındaki güvenlik düzenlemesine bakıldığında ABD Başkanı gibi bir şeyin etrafta olduğunu düşünürdünüz. Hastane çevresinde bir sürü medya temsilcisi ve 15'ten fazla polis vardı.

Albertville'deki TVM ekibindeki kaynaklar, sürücülerin Çarşamba günü "normal" şekilde başlayacağına inanıyor.

30 Temmuz 1998 Haberleri

Çarpıcı bir haber gününün ardından, peloton başka bir protesto eylemi gerçekleştirdikten sonra 30 Temmuz'da işler sakinleşmemişti ve 17. etap tamamen hurdaya çıkarıldı.

Bu drama, sahne raporumuzda yakalandı ve düşüş, birçoğu sadece manşetlere indirgenmesi gereken ve en önemlileri aşağıda yer alan bir haber çığlığına yol açtı.

Avrupa'da bir gecede güncellemeler

Bir gecede burada pek çok söylenti var. Manşetleri yakalamaya çalıştık.

- Kumarhane bu sabah Tur'dan ayrılacak. Lille'den polis müfettişleri, saat 20.30 civarında ekibin kamyonlarını aramaya başladı.- Luc Leblanc Tour'dan ayrıldı ancak Polti ekibinin geri kalanı hakkında hiçbir şey bilinmiyor. - TVM sürücüleri basına şunları söyledi: "Daha fazla savaşacağız. Halkımızdan bazıları hala Reims'te hapiste ve onlar için bisiklet sürmeye devam etmeliyiz"- Bazıları sarı renkteki Marco Pantani'ye saygı göstermediğini söylediği için durdurmalara karşı çıkıyor.

- BİR KEZ Doktor tutuklandı- Zaten bugün BİR KEZ, Banesto ve Riso Scotti, polisin soruşturmayı ele alma şeklini protesto etmek için terk ettiler.- Tur terk edilirse en çok kaybedecek olan kişi Marco Pantani, sürücünün protestosu için dayanışmasını dile getirdi. "Polisin odama baskın yapması ve beni biraz C vitamini aldığım için hapse atması kabul edilemez. Bir sporcunun suçlu muamelesi görmesi haksızlıktır."

30 Temmuz 1998 için İkinci Baskı Haberleri

Daha fazla sürücü geri çekildikçe ve yarışın devam edip etmeyeceği konusunda tartıştıkça bir başka mermi uçlu güncelleme seli.Sabah etkinlikleri

- Kelme ve Vitalicio Seguros şimdi Tur'dan ayrıldı.

 Tüm Kelme ekibi (4 numara Ferdinand Escartin dahil) sabah 8.30'da otobüsle otelden ayrıldı.- Şu anda sadece 15 takım kaldı ve dört İspanyol takımı da gitti.

- Rodolfo Massi (Casino) 18. Aşama'da başlamadı. GC'de 7. sırada olan ve aynı zamanda KOM'un lideri olan İtalyan, gece yarısından kısa bir süre önce (Çarşamba) polis tarafından gözaltına alındı. Ancak ekibi başlayacak. Kumarhanenin yöneticisi Vincent Levanu da tutuklandı ancak serbest bırakıldı.

- Çarşamba gecesi Chambery polisi tarafından La Française des Jeux'un yöneticisi Marc Madiot ve ONCE ekibinin doktoru Nicolas Terrado da tutuklandı. Madiot'un ekibi Tur'da kalacak.

- Big Mat temiz.

- Ve sembolizmdeki en büyük söylenti - peloton sınırı İsviçre'ye geçtiğinde hepsi duracak ve Turu terk edecek. Bu tamamen doğrulanmamış.

- Richard Virenque bu sabah Tour de France organizatörlerine, herhangi bir yasaklı madde için pozitif test edilmeden kendisini yarıştan attığı için dava açacağını duyurdu.

31 Temmuz Haberleri

İki günlük yoğun haberin ardından, Festina Olayı 19. aşama gününde haber sırasını düşürüyor. En önemli madde 'Avustralya koçluk durumu' ile ilgili, ancak aşağıda başka bir 'uyuşturucu skandalı güncellemesi' için hala yer var . 

Rodolfo Massi'nin otel odasında kortikosteroidler bulunmasına ve UCI'nin zorunlu tıbbi kontrollerin başlatıldığını duyurmasına rağmen bugün daha az son dakika haberi var. Ana hikaye, sarı mayo Marco Pantani'nin basınla konuşmasıyla başlıyor.

Marco Pantani yorumlar

Tour de France'ı kazanmasının üzerinden sadece üç gün kalan Marco Pantani, binicilerin grev faaliyetinin kötü bir şekilde düşünüldüğünü ve zaman kaybı olduğunu iddia ediyor. Biniciler uyuşturucu kullanıyorlarsa, adaletin, adli makamlar tarafından uygun şekilde ilgilenilmelerini istediğini söyledi.

Basına şunları söyledi: "Bazı biniciler suç işlediyse, ödemek zorundadır. Durduktan sonra bunun yararsız olduğunu ve adaletin işlerini yapmaya devam etmesi gerektiğini anladık. Devam etmemiz gerektiği konusunda anlaştık. Durmak sadece işleri daha da kötüleştir ve saklayacak şeylerimiz olduğunu kabul etmek gibi. "

Pantani'nin geniş tepkisinin nedeni muhtemelen Çarşamba günü terk eden bazı sürücülerin, özellikle de İspanyol ve İtalyan binicilerin, onu Tur'da kaldıkları için eleştirmeleridir. Adalet ve binicilerin haklarından daha çok sarı forma ve kendi ihtişamıyla ilgilendiği iddiaları var.

31 Temmuz 1998 için İkinci Baskı Haberleri

Massi'nin 'küçük kimyager' lakabı ortaya çıktı, ancak ana haber TVM'yi çevreleyen başka bir büyük gelişmeyle ilgili.

TVM Tur Dışında

Kalan 5 TVM sürücüsü Cuma günü start almayacak. Yarışmaya devam edemeyecek kadar duygusal ve fiziksel olarak yorgun olduklarını ve bu sabah Hollanda'ya geri döneceklerini söylüyorlar. Pazartesi günü saat 10.00'da Reims'e geri dönmeleri gerekiyor.

Ancak, görünmeyi reddetmeleri ve Hollanda hükümetine baskı yapmaları gerektiği yönünde bir duygu var.

1 Ağustos 1998 Haberleri

Yarış, sondan bir önceki gün deneme yarışına girerken daha sessiz bir gün. Massi hapishaneden salıverildi, ancak Eylül ayı için beklemede olan kan testinin sonuçlarıyla hala şüpheli. Bu arada Jeroen Blijlevens, uçakla İsviçre'den ayrılıyor ve Brüksel'e iniyor, ancak geçerli bir pasaportsuz.

2 Ağustos 1998 Haberleri

Ullrich'in zaman denemesini kazanmasından ve Pantani'nin şampiyon olduğu kesinleştikten sonraki sessiz bir gün daha. Massi ve Blijlevens hakkında biraz daha var ama bu noktada yarış Paris'e doğru ilerliyor ve kapsama alanı daha analitik hale geliyor. Fransız Le Monde gazetesinde yayınlanan sekiz sayfalık bir özel haber, günün bülteninin ana konuşma noktasıdır. 

Le Monde - Kırık Efsane

Le Monde, sağcı ideolojisini yansıtan sürücülere karşı oldukça eleştireldir. Kapitalist sponsorların hala büyük ölçüde işçi sınıfı geçmişinden gelen binicilere uyguladığı baskıları bir an bile düşünmüyor. Bunun bir işçi sermayesi sorunu olduğunu görmüyor. Bunun yerine sporun kurallarını ve arazi yasalarını çiğneyen binicileri suçluyor. Polisin suç faaliyetlerine yasal müdahalesine ve sporun geleneklerine karşı küçümsemesine kızıyor gibi görünen kişiler.

Zorlu Tur sonunda büyük ödülleri Erik Zabel, Marco Pantani ve Christophe Rinero aldı (Resim kredisi: Getty Images Sport)

3 Ağustos 1998 Haberleri

Yarış şimdi Paris'e ulaştı ve 1998 Tour de France sona erdi, ancak Festina Affair'in önünde çok yol var. 

Uyuşturucu skandalı güncellemesi

Tour de France sona erdiğinde, adli polis yetkililerinin uyuşturucu kaçakçılığına ve bisiklet pelotonunda kullanımına karşı topyekun bir saldırı ilan etmesiyle suçlamalar başlayacak.

Yargı Polisi Müdürü Bernard Gravet, Lille ve Reims'teki yargıçların olayı ortadan kaldırmak ve olaya karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunmak için sonuna kadar gideceklerini söyledi. Rodolfo Massi, yasak maddelerle uğraşmakla suçlanan ilk kişi. Polis, daha sert yasalar getirmeleri için Fransa'daki politikacılara baskı yapıyor. Bunlar 1998'in son çeyreğinde dikkate alınacaktır.

TVM ekibi bugün Reims'te duyulacak. Masörleri Jan Moors, geçen Salı günü Albertville'de sorgulanmak üzere alıkonulduğundan beri gözaltında tutuluyor. Polisin söylediğine göre bir bavul ele geçirildi ve içinde deliller var. Beş TVM sürücüsü - Bart Voskamp, ​​Servais Knaven, Serguei Outschakov, Serguei Ivanov ve Stephen de Jongh - bugün görünmesi planlanıyor.

Takım yöneticisi Cees Priem ve Rus doktor Andrei Mikhailov resmi soruşturma altına alındıktan sonra gözaltına alındı. İki mesele endişe verici: Mart ayında Valencia Turu'ndan dönerken takım kamyonunda büyük miktarda uyuşturucu zulasının bulunması ve Salı gecesi yapılan keşif.

Ama adaletin bekleyemeyeceğini düşünmeyin! Bisiklet yarışı sürerken görünüşte çok acil olan Lille'deki Festina soruşturması, yargıç tatile giderken artık askıda.

Polis, uygunsuz bir telaşla bisiklet yarışını mahvetmeye çalışmasına rağmen aceleleri olmadığını itiraf etti. Açıkça, baskı yaptıkları binicilerin yavaş yavaş konuşmanın daha iyi olduğunu fark ettiklerini söylediler.

Festina binicilerinin polise verdiği bilgiler, daha birçok sürücünün şüphelenmesine yol açtı. Kuşlar konuştu.

Sonrası

Biniciler Paris'ten ayrıldıktan ve çeşitli yollardan gittikten sonra, kısmen davanın baş yargıcının tatile çıkması nedeniyle Festina Olayı'nın kapsamı yavaşladı. Bununla birlikte, Ağustos hala birçok suçlama gördü ve Festina Olayı önümüzdeki iki yıl boyunca manşetlerde kaldı. Aslında, Virenque'in nihayet itiraf ettiği Ekim 2000'de büyük bir an geldi. 

1998 Turu 'Tour de Farce' olarak bilinecekti ve sonraki tur 'Yenileme Turu' olarak faturalandırıldı. Bisikletin bir sonraki büyük doping skandalının nasıl oynandığına bakacak olan bu haftaki bir sonraki yazımızda göreceğimiz gibi, bu takma ad da aynı derecede saçma çıktı. 

Hiç yorum yok: