6 Aralık 2008 Cumartesi

Kocaeli Üniversitesi Besyo Bisiklet Dersleri 2008


Merhaba Bisiklet Dostları;

KOCAELİ GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ
ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ İLE
BEDEN EĞİTİMİ SPOR YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNE
SEÇMELİ BİSİKLET DERSİLERİ .

Yaklaşı olarak 2001 yılından beri başaldığımız üniversitelerde seçmeli bisiklet derslerimizin 2008-2009 eğitim ve öretim dönemi çalışmaları bu yıl geçen yıllarda olduğu gibi
Kocaeli Üniversitesi Spor yöneticiliği bölümü ,öğretmenlik bölümü ve rekreasyon bölümü öğrencileri seçmeli dersler adı altında Bisiklet dersleri alıyorlar. Üniversite öğrencilerine dersleri öğretim ğörevlisi Yüksel Abdikoğlu ile Uzman olarak bölğe bisiklet antrenörü Mehmet Bozdemir birlikte veriyorlar. Salı ve Perşembe günü yapılan çalışmalarda öğrenciler Gençlik Spor müdürlüğünün malzemelerini kullanıyorlar.
Türkiyede bazı üniversitelerde sadece teorik olarak okutulan bisiklet dersi bir tek Kocaeli üniversitesinde uyğulamalı olarak yapılmakta.Öğrencilere teknik olarak 14 ve 18 hatalık proğram uyğulanmakta olup sınavlar yazılı ve uyğulamalı olarak yapılmaktadır.
Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin seçmeli derslerinden biri olan Bisiklet dersinde Öğretim kuralları, Yola çıkma, Trafik de bisiklet kullanımı dersleri veriliyor. Salı ve Perşembe günü yapılan derslerde 1. grupta 8 kız, 6 erkek ; ikinci grupta 7 erkek, 7 kız; 3. grupta da 8 erkek, 7 kız öğrenci bulunuyor. Öğrencilere dersler önce trafiğe kapalı alanlarda daha sonrada öğrendiklerini trafikte uyğulamalı olarak yapıyorlar. Bisiklet dersi alan Kocaeli Üniversitesi öğrencileri öğretmen olduklarında öğrencilerine bu sporu öğretme olanağı bulacaklar.

NOT;Bu seçmeli bisiklet derslerimize kocaeli üniversitesinin diğer fakültelerinde okuyan ,ayrıca üniversite bünyesinde bulunan bisiklet kulübü üyeleride bisiklet sürüş teknikleri derslerimize kendi imkanları ile veya imkanı olmayanlara imkanlar dahilinde malzeme desteği saglanmaktadır.








1 yorum:

cihat dedi ki...

merhaba hocam bu tür dersleri halkımızın büyük bölümünün görmeye ihtiyacı var belediye başkanı DR. NEVZAT DOĞAN beyin katılmış olduğu pazar günü etkinliklerinde bu açıkça belli oluyor .halkın gerek mekanik olarak gerek uygun biniş teknikleri konusunda bilgiye ihtiyaçları var...izmit bisiklet şehri olacak deniyor ama bunun için daha uzun yıllar gerekecek gibi acaba yurdum insanı nezaman BELÇİKA HOLLANDA halkının bilgi tecrübe ve anlayışına sahip olacak çok merak etmekteyim