31 Temmuz 2007 Salı

23 Yaş altı B kategori Dünya şampiyonası-Güney Afrika


Merhaba Sevgili Bisiklet Emekçileri

2007 yılı B kategori Dünya Yol bisikleti şampiyonası Güney Afrikanın capdawn şehrinde yapıldı.
Sonuçlar olarak sporcularımızın perferfonsmanları iyi düzeyde gittikleri bu şampiyonada büyük bir tecrübe kazanmış olmaları genç sporcularımız açısından olumlu oldugu kanısındayım.Çünkü ondan sonrayapılan Avrupa Yol Bisikleti şampiyonasında bunun olumlu etkileri görülmüştür.
Yanlız B kategori yarışmasına idareci olarak giden şahsın bunca kendi ili olan Konya ve Türk bisikletciliğine şimdiye kadar hiçbir katkısı olmadığı gibi bu sporun her zaman yönetiminde oldugu ve bisiklet sporu gerilediği görülmüştür.Çünkü bunun en belirgin örnegi 15 yıl önce Konya'da büyük takım sporcusu olan 6 tane kulüp bulunuyordu. Şuanda ise 1 takım var bu türk bisikletinin çok büyük bir kaybıdır.
Malesef bu kişi hale türk bisikletini dışardanda olsa yönetiyor olması çok vahim bir olaydır.derhal türk bisikletinin yakasından düşmelidirler.
Çünkü yaptıkları icraatlarla şimdiye kadar şuandaki geldikleri konumu haketmedikleri gibi gelecek vadedenlerinde önerini tıkamaktadırlar ve türk insanın hakkını yemektedirler.
saygılarımla.

26 Temmuz 2007 Perşembe

Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası -2007 Bulgaristan


Merhaba sevgili bisikletl sevenleri, 2007 Avrupa Yol Bisikleti şampiyonası 19-22 temmuz tarihleri arasında Sofya'da yapıldı .Toplam olarak 1600 civarında sporcu,idareci ,hakem,teknik heyet ve organizasyon görevlisinin katıldıgı müsabakalar biraz askasaklıklarla başlamasına ragmen çok büyük bir olumsuzluk olmadan tamamlandı.Genelde Rusya ve ondan ayrılan avrupa ülkelerinin başaıları ile sonuçlanan yarışmalarda Türkiye genç erkeklerde beklenenden daha iyi bir sonuç aldı ve bundan herkes memnun kaldı.Diger kategorilerde 23 yaş altıda Nazım Bakırcı-BehçetUsta-Ugur Marmara ve genç bayanlarda Tuba Karaarslan tur yemeden grupla müsabakaları bitiren Türk sporcular oldular.Yarışmalarda sporculara çip verilmemesi özellikle yol yarışı finişini sonrasında sıralamanın çıkması ve dogru çıkmasını geciktirmiştir.Parkur güvelik acısından gayet iyi idi yanlız biraz kısa kaldı sanırım ilgili belediye buna bukadar izin vermiş.Birde ençok bize sorulan Türk Bisiklet Milli takımının formalarının reklamlarının çok fazla abartıldıgını eleştirmleri dikkatimi çekti. Bayanlar kategorisinde(genç-büyük)Bulgaristan-Yunanistan-Arnavutluk-Romanya-Belçika-Sırbıstan gibi ülklerin sporcularının bulunmayışı ilginçti.Herşeye ragmen Türk bisikletçilerinin göstermiş oldukları gayretten dolayı kendilerini kutluyor daha başarılı ve kazasız yarışmalar diliyorum .

9 Temmuz 2007 Pazartesi

BİSİKLETİN GENÇ YETENEĞİ TUBA KARAASLAN



TUBA KARAARSLAN



KOCAELİ GENÇLİK SPOR KULÜBÜ SPORCUSU
2007 TÜRKİYE BİSİKLET ŞAMPİYONU


TUBA 25 HAZİRANDAN İTİBAREN GÖREME/NEVŞEHİRDE DAG BİSİKLETİ MİLLİ TAKIM KAMPINDA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR. 13 TEMMUZDA 2007 CUMA GÜNÜ AVRUPA GENÇ BAYANLAR DAĞ BİSİKLETİ MÜSABAKASINDA TÜRKİYEYİ DİGER KATEGORİLERDEKİ BRİSASPORLU SPORCULARIMIZ İLE BİRLİKTE GENÇ BAYAN KATEGORİSİNDE TEK SPORCU OLARAK ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK. ANTRENÖR MEHMET BOZDEMİR ; SPORCUSUNUN ŞU ANDA PERPORMANS OLARAK ÜST DÜZEYDEKİ SPORCUSUNUN AVRUPA ŞAMPİYONASINA KATILACAK OLAN 38 YABANCI SPORCU İLE YAPACAGI MÜSABAKADAN EN İYİ SONUÇLA AYRILACAGINI TAHMİN EDİYORUZ VE GELECEK YIL İÇİNDE TUBA NIN AYNI YARIŞMADA BU YILKİNDEN DAHA İYİBİR SONUÇ ALMASI İÇİN TECRÜBE KAZANMASI ,ONUN İÇİN EN BÜYÜK KAZANÇ OLACAKTIR.
AYRICA TUBA KARAARSLAN19-22 TEMMUZDA BULGARİSTAN'DA YAPILACAK OLAN AVRUPA GENÇ BAYANLAR YOL ŞAMPİYONASINDA DA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEKTİR.DAHA BİR YILLIK BİSİKLET SPORCUSU OLAN TUBANIN BU BAŞARILARI AİLESİNİ ,KULÜBÜNÜ VE ANTRENÖRÜNÜ ÇOK MEMNUN ETTİĞİ GİBİ GELECEK İÇİNDE UMUT VADETMESİ HERKESİ AYRICA SEVİDİRMEKTEDİR.TUBA KENDİSİ GİBİ BİSİKLET SPORCUSU OLMAK İSTEYEN BAYANLARI BU SPORA DAVET EDİYOR.

Kocaeli'nde Bisikletçi Nasıl Olabilirim ?


Kocaeli'nde bisikletçi nasıl olabilirim ?

Öncelikli olarak başalngıçta doğru yerlere müracaat ederek yola girmelisiniz.

İlk düşünülecek kurum Gençlik ve Spor İl müdürlüğü
Adres : İzmit ismetpaşa stadyumu aynı çenesuyu /Derince
Tel:2290007 ve 4443444

Ayrıca İzmit Atatürk Spor Salonu Bisiklet Egitim Merkezi
Tel:3243550
Bisiklet Antrenörü tel:05327357166

Büyükşehir Belediyesi spor Kulübü Olimpik Buz pateni
Brisaspor Bisiklet kulübü brisa aş. alikahya tesisleri 3165880--3165889 Nadir Yavuz

Kimler başvurabilir?

KIZLAR--ERKEKLER , 10--16 Yaş arası bisiklet kullanmayı bilen bisiklet yarışçısı olmak isteyen herkes başvurabilir.
Ücret yoktur, bisiklet dahil herşey kulüp tarafından karşılanır.