28 Kasım 2010 Pazar

Federasyon Başkanının Avrupa Birliği Açıklaması

Merhaba Bisiklet dostlarım;
Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun (TBF) ev sahipliğinde gerçekleşecek Avrupa bisiklet birliği (UEC )kongresine, Avrupa'dan 40'a yakın ülkenin federasyon başkanı ve yöneticilerinin katılması bekleniyor.
TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, bu toplantının ilk kez Türkiye'de yapıldığını hatırlatarak, kongreyi Alanya'ya alabilmek için büyük mücadele verdiklerini söyledi.
UEC kongresinin Alanya'da yapılacak olmasının önemli bir fırsat olduğunu belirten Müftüoğlu, bu ganizasyonu Alanya'ya almak için mücadele etmelerinin en önemli amaçlarının, bisiklet sporunda Alanya'yı öne çıkarmak olduğunu, her yıl 2 milyondan fazla bisiklet sporcusunun, Türkiye ile aynı paralelde bulunan ülkelerde kamp yaptığını belirterek, ''Bu pazardan bizim de hakettiğimiz payı almamız gerekiyor. Aynı iklim koşullarına sahip Mallorca, bisiklet sporunun kamp merkezi haline geldi ve bu da oranın ekonomisine çok önemli bir katkı sağlıyor'' dedi.
Aynı iklim koşullarına sahip olmasına rağmen Mallorca'nın öne çıkmasının, bisiklet sporuna uygun altyapıya ve bilincinin bulunmasından kaynaklandığını dile getiren Müftüoğlu, ''Turizmcilerimiz ve belediye başkanlarımız yapacakları sunumlarda, bisiklet sporuna yönelik yapacaklarını ve yapmak istediklerini iyi anlatırlarsa, Alanya için de bisiklet sporunun kamp merkezi olmasının yolu açılmış olabilir'' diye konuştu.Emin Müftüoğlu: Dağ bisikleti değil de bu yıl Konya Şekerspor continental oluyor, bir de Manisa var, ikisi de gelecek yıl Cumhurbaşkanlığı Turu’nu koşacaklar. Dünyada olduğu gibi artık milli takım değil, bisikletle ilgili öndeki ülkelerin prensiplerini uygulamaya çalışıyoruz ki biz de onlara yetişelim, ulaşalım. Başka türlü ulaşamazsın, biz artık milli takım yerine kulüplerimizi destekleyeceğiz. Milli takımda sekiz sporcu koşuyor, iki takım koşsa zaten dörderden sekiz sporcumuz olur. Bence Cumhurbaşkanlığı Turu’nda artık kürsü kovalayan takımlar olmalı, bu milli takımla gidilecek yer değil. Yabancıysa yabancı, profesyonelce olacak. Gelecek yıl ilk defa Türk bisikletine yol bisikletinde iki tane continental takım olacak (MTBTR-10.11.2010)Yukarıdaki federasyon başkanının açıklamalarını dikkatlice incelerseniz türk bisikletçiliğine bakış açılarının gerçekte neler olduğunu fark edeceksiniz.Talihsizce bir düşüncelere sahip olduklarını beyan etmiş oluyorlar bu şekilde türk bisikletin geleceğini değil bisiklet sporumuzu güçlendirmek değil ,devletinde bu kadar maddi desteğini arkalarına alarak başkanı yönlendirenler daha fazla kendimize şimidi ve gelecekte neler kazandırırızın hesplarını yapılyorlarTabanımızı büyütüp geleliştirmek yerine bir seferlik kaynak bulup onuda kendi aralarında çarçur edip suçladıkları eski yönetimler gibi bugün bu gündür peşindeler.Şimdilerde bisiklet sporumuz için sevindirici gelişme olan kıta profosyenel takımı kurulması ve konya şeker spor bisiklet takımının da kıta takımı olması çok güzel bir gelişme .Fakat özellikle manisaspor kıta takımına bakarsak kuruluşunda ve yönetimindeki takımı sürükleyecek söz sahibi kişileri görünce bu işin iki yıldan fazla sürdürülemeyeceği kanaatindeyiz.Ama inşallah biz yanılırızda yıllarca sürer Kocaeli brisaspor gibi.Bu şekilde bisiklet sporumuz Asla amaçlarına ulaşamıyıcaktır.Zaten bunlarında böyle bir derdi yok bu günü kurtaralım gerisi ne olursa olasun herşeyin hakkımızda hayırlısı temennilerimle hoşçakalın bisiklet dostu emekçiler...................

Hiç yorum yok: