5 Ocak 2016 Salı

2016 Bisiklet Sürmenin Faydaları -1




Merhaba bisiklet  dostlarım;

Ülkemizde Bu kış aylarında bisikletçilerimiz in bir kısmı kış şartları ve kar yüzünden açık alanda bisiklet fazla kullanamazlarken , ülkemizin başka bir bölgesinde gayet rahat bir şekilde bisiklet sürmektedirler.Bisikletçiler her türlü hava şartlarına hazırlık ve farklı antrenmanlar uygulayarak zamanlarını boşa geçirmezler.
Bizler sadece sosyal ve sağlık amaçlı bisiklet sürücüleri ise doğru ve gerekli donanımlara sahip olduklarında ülkemizdeki her  hava şartlarında günlük hayatta bisiklet kullanmaktan asla vaz geç memelilerdir.

Bisiklet Sürmenin Faydaları Nelerdir ?


Bisiklete binmek gerek evde olsun gerek spor salonunda olsun kalori yakmak ve forma girmek için çok iyi bir yol. Aynı zamanda ucuz bir egzersiz. Evinize komple bir egzersiz seti satın almak pahalıya kaçabilir ama bir bisiklet ile ihtiyacınız olan her şey elinizin altında. Bisiklete binmenin size uygun bir egzersiz olup olmadığını öğrenmek mi istiyorsunuz? İşte size bisiklete binmeye başlamak için 5 sebep:
Egzersiz veya Yol Bisikletiyle Kilo Kaybedin
Bisiklete binmek kalori yakıp kilo kaybetme hızınızı artırmak için çok faydalıdır. Büyük kaslar kullanıldığı için 65 kiloluk bir bayan bir saat boyunca orta hızda bisiklete binerse yaklaşık 500 kalori yakmış olur. Ayrıca bisiklete binmek eklemlere aşırı yük bindirmediğinden dolayı her yaştaki insanlar için ideal bir egzersizdir.
Kalp Sağlığınızı Koruyun
Egzersiz yapmak sadece kilo vermek için değil aynı zamanda sağlıklı ve formda kalmak için de önemlidir. Düzenli olarak kardiyovasküler egzersiz yapan insanlar daha uzun yaşarlar. Sağlıklı akciğerlere sahip olmak demek astım gibi solunum hastalıklarına daha dirençli olmak demektir. Vücudunuzda kan pompalamak kalbiniz için bir egzersiz iken yüksek tansiyona da iyi gelir. Orta veya yüksek hızda bisiklete binmek kalp atış hızınızı arttırır ve formda kalmanıza yardımcı olur.
Kaslarınızı Geliştirin
Bisiklete binmek hareketli veya sabit bir bisiklet üzerinde yapılan bir direnç egzersizidir. Bacaklarınızla pedalları çevirirken hem ana kaslarınızı hem de diğer kaslarınızı geliştirirsiniz. Kuadrisepler ve diz kaslarınız gibi büyük kaslarınızı geliştirirken metabolizma hızınızı artırırsınız. Kaslar hareket edebilmek için kaloriye ihtiyaç duyarlar ve bu yüzden ne kadar çok kasınız varsa o kadar çok kalori yakarsınız. Bisiklete binmek aynı zamanda diz ve ayak bileği kaslarınız gibi kolay sakatlayabileceğiniz küçük kaslarınızı da güçlendirir. Diz ağrısı çokça rastlanan bir rahatsızlıktır ve bu eklemin etrafındaki kasları geliştirmek burkulma ve zorlamalara karşı dizinizi korur. Güçlenen bacak kasları ile tırmanma ve yürüme gibi diğer aktiviteler de yapması daha kolay hale gelir.
Para Biriktirin
Bisikleti ulaşım aracı olarak kullanırsanız yakıt olarak vücudunuzdaki kalorileri yakarsınız. Bu da benzin ve park masraflarının (bisiklet kilidi almayı unutmayın) sıfıra inmesi demek. Ayrıca arabanızı sürmek yerine bisikletinizi kullanarak arabanızı daha az kullanmış olursunuz ve arabanızın değeri de daha az düşer.
Çevrenizi Koruyun
Bütün bu avantajların yanında bisiklete binerek sera gazı salınımlarını ve trafik yoğunluğunu da azaltmış olursunuz. Bisiklete binmek enerji verimliliği bakımından en iyi ulaşım araçlarından olup dünyadaki bir çok insanın da en sevdiği ulaşım şeklidir.

Çocukların Güvenli Bisiklet Sürmesi İçin  Minibrake (minifren)

 

Bisiklet kullanmayı oldukça seven çocuklar, bisikletlerin çabuk şekilde hızlanabiliyor olması nedeniyle birçok tehlikeyle baş başa kalabiliyorlar. Özellikle hafif eğimli yollarda kontrolü çabuk kaybedebilen ve aktif trafik içerisine girebilen çocuklar için hazırlanan MiniBrake sistemi, ebeveynlere kablosuz bir fren sağlıyor ve hayata geçebilmek adına Indiegogo üzerinde destek arıyor.
Hemen her bisiklet modelinin arka lastiği üzerine takılabilecek şekilde tasarlanan MiniBrake sistemi, kablosuz olarak 50 metre içerisinde çalışma gösteriyor ve beraberinde gelen kumanda yardımıyla ebeveynlerin bisikleti durdurmasına imkan tanıyor. Basit anahtarlar ile kolayca montajlanabilen ürün, yine kumanda üzerinden yapılan frenlemeyi iptal edebiliyor ve taşıdığı LED ışık sistemiyle batarya durumu hakkında görsel bildirim yapabiliyor. Pil
bitmesi gibi istenmeyen durumlarda güvenlik amacıyla bisikleti otomatik olarak durduran MiniBrake, belirtildiği kadarıyla bisikletleri 50 cm gibi bir mesafede durduruyor ve böylece çocukları üzerinden atmıyor.


Site üzerinde koyduğu 75,000$ hedefin bitimine 18 gün kala 4,427$’lık kısmını toplamayı başaran MiniBrake, yapılacak en az 80$ bağış ile 2014 Haziran ayında elde edilebiliyor. Ürünü tanıtan videoyu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz

Hiç yorum yok: