5 Aralık 2017 Salı

2017 Bisiklet Çalıştayı 2.Manavgat

Merhaba Bisiklet Dostları;

2 ncisi düzenlenen bisiklet çalıştayımız tamamlandı.davet edilip gelemeyen bir çok kişin dışında gelip eğitim alan bisiklet camiasındaki dostlarımızı eğitimlere katkı verdikleri için teşekkür ediyoruz.Bu eğitimlerin daha etkili ve sürdürülebilir kişilere kişilerce verilerek daha verimli bir hale getirilmelidir.tabii ki bu çalıştay da daha önceki gibi konuşulup yönetmelik ve yasa olarak işleve konulmadığı müddetçe hiç bir anlam ifade etmeyecektir.Bisiklet sporumuzun ve diğer branşlardaki çalışmaların sisteme oturtulmadığı sürece.Yıllardır dile getiriliyor bir çok platforma sistem eksikliği bu eksikliği mutlaka gidermeliyiz.Emeklerimiz,Zamanımız,Paramız günü kurtarmak adına boşa gidip heba oluyor.
Bisiklet Çalıştayımıza sayfalarında yer veren Kocaeli taraftar spor gazetesine ayrıca teşekkür ediyoruz ve onların yayınlamış oldukları haberi destek olmak amacı ile bize köşemizd yer veriyoruz.
Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği ‘’Bisiklet Spor ve Gelişim Çalıştayı’ Antalya’da tamamlandı. Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’nın konuşmasıyla başlayan Çalıştay’da Türk Bisikletinin geçmişi ve bugünü ve geleceği konuşulacak. Küçükbakırcı Türkiye’nin 7 bölgesinde yarış düzenlediklerini belirterek, ‘Türk Bisikletinin gelişmesi için Federasyonumuz Yerel yönetimlerle işbirliği yapacağız. Yol ve Dağ branşlarımızın yanında Pist ve BMX branşlarda da yeni dönemde faaliyetlerimize ağırlık vereceğiz. Hedefimiz Türkiyemize bisiklet sporumuza pist yarışları 10 Veledromu kazandırmaktır. Bolu Antalya, Alanya ve Konya’da Veledromların temelleri en kısa atılacak” dedi.
YAVUZ TAŞKIRAN MODERATÖR OLDU
Çalıştayın ilk gününde, gazetemiz yazarı da olan Prof. Dr. Yavuz Taşkıran Moderatörlüğünde (Gedik Üniversitesi) Bernd Ebler ( Almanya Bisiklet Federasyonu U23 Takımı Antrenörü) “Modern Bisiklet Antrenmanı Planlaması” ile ilgili sunum yaptı. İkinci oturumda Doç. Dr. Cem Çetin (Marmara Üniversitesi) Moderatörlüğünde “Yerel Yönetimler ve Bisiklet” Konusu ele alındı. Sunumda Muhammet Öztürk, İzmit Belediyesi’nin ‘Bisiklet Şehri İzmit’ ve ‘ İzmit’i seviyorum, Bisiklete biniyorum’ projelerini anlatırken 5’nci sınıf öğrencilerine 55 bini aşkın bisiklet dağıtıldığını 2018 yılında öğrenciler, öğretmenlere muhtarlar ve STK yöneticilerine toplam 12 bin 500 bisiklet dağıtılacağını söyledi.
 Türk Bisiklet Ailesinin buluşturan ‘2.BisikletSpor ve Gelişim Çalıştayı’ nın yararlı olduğunu belirten Başkan Küçükbakırcı, “ Eğitimkonusuna büyük önem veriyoruz. Kocaeli ’den Akademisyen Yönetim Kurulu üyemiz Zeki Kutlu yoğun çabalarıyla Çalıştay’da ülkemizin önde gelen üniversitelerinden gelen çok değerli isimlerle Antrenörlerimize, Hakemlerimize ve sporumuzun can damarı mekanisyenlere 3 gün boyunca eğitimler verildi. Bisiklet sporumuzun geleceğini Bilimsel Eğitimde görüyoruz.
Bunun içinde Federasyonumuz bisiklete sporcu,antrenör, hakem ve mekanisyenlere eğitimleri devam ettirecektir. 2016 Rio olimpiyatları öncesinde olduğu gibi sporcularımız 2020 Tokyo olimpiyatlarına hazırlamak içinde TOHM merkezini Kocaeli’de açacağız. Ülkemizde bisikletin ana merkezlerinden bir olduğunu düşündüğümüz Kocaeli’de bisikletin geçmişteki hepimize gurur veren başarılı günlerine dönmesi için Federasyon olarak sporcularımızın ve antrenörlerimiz, mekanisyenleri eğiterek destek vereceğiz.’ dedi.2018 yılı bisiklet sezonumuzda görüşmek dileğiyle.
Hoşçakalın..........








Hiç yorum yok: